Op zoek naar houten balken?

Op zoek naar houten balken?

Vaak worden er houten balken gebruikt bij het maken van een overkapping. Ongeacht de dikte van een balk kun je een goede constructie maken voor een overkapping. Daarnaast leeft hout en dit zal een goede aanvulling zijn voor in de tuin. Maar welk soort hout kun je het beste gebruiken bij het monteren van een overkapping?

Houten balken kun je vinden in een ruwe versie, maar ook de geschaafde versie behoort tot de mogelijkheid. Met schaven zorgt men ervoor dat de balken glad zijn en dus direct gebruikt kan worden. Vaak wordt geschaafd hout gebruikt bij het maken van een tuinhuisje of het afwerken van een gevel.

Diverse soorten hout te gebruiken

Zo heb je onder andere Vurenhout in diverse diktes en afmetingen. Hoe langer jij wilt dat een balk is, des te hoger de prijs per stuk is. Dit heeft te maken met het feit dat een langere boom schaars is en hierdoor zijn de kosten wat hoger. Ook is het mogelijk om het hout te impregneren. Met impregneren zorg je er als het ware voor dat de levensduur van het hout verlengd wordt. Daarnaast heb je een stuk minder onderhoud nodig wanneer het hout geïmpregneerd is.

Wil jij een gevel compleet renoveren en voorzien van nieuw hout? Neem dan gerust een kijkje op de website van Huisman.be. Hier kun jij direct jouw bestelling afronden en het kan tevens ook worden thuisbezorgd. Let er wel op dat er verzendkosten bij komen als de bestelling onder de 600 euro is.